Счетоводство на фризьорски салон / фризьори

Управлението на финансите във фризьорския салон се различава и зависи от юридическата структура, която сте избрали, за да упражнявате тази професия и да развивате бизнеса си. В този контекст, не можем да обобщим с няколко думи как се управлява финансовата страна на фризьорския салон. Вместо това ще разгледаме различните възможности, които ви предоставят правата ви, за да работите в този сектор и да имате успешен салон

Счетоводство на фризьорски салон / фризьори

Cчeтoвoдcтвo нa фpизьopи нa cвoбoднa пpaĸтиĸa

Ако сте решили да се занимавате със собствена практика като фризьор, трябва първо да се регистрирате като самостоятелен предприемач в Агенцията по вписвания и след това да подадете декларация в Националната агенция по приходите за стартиране на дейността. Всеки месец трябва да плащате осигурителни вноски, надвишаващи минималния осигурителен праг за страната. Имате опция да изберете дали да се осигурявате за общи заболявания или майчинство.

През всеки тримесечен период трябва да декларирате приходите си и да заплатите данък върху тях, след като се изчисли нормативно признатия разход. В края на годината се извършва изравняване на осигурителния доход и получените суми чрез подаване на Годишна данъчна декларация. За всичко това е добре да работите с опитен счетоводител, който да ви помогне в този процес.

Всеки месец трябва да плащате осигурителни вноски, надвишаващи минималния осигурителен праг за страната.

100% Безплатна консултация от наш експерт!

Кликнете върху бутона отдясно, за да научите повече за уеб дизайн и начините, чрез които можем да помогнем на бизнеса Ви да изпъкне онлайн!

Ако решите да практикувате професията на фpизьop във вашия козметичен салон, има няколко опции за регистрация на фирма с различни правни форми – ЕТ, ЕООД или ООД.

Cчeтoвoдcтвo нa фpизьopски caлoн c пpaвнa фopмa ET, EOOД или OOД

Ако решите да практикувате професията на фpизьop във вашия козметичен салон, има няколко опции за регистрация на фирма с различни правни форми – ЕТ, ЕООД или ООД. Трябва да знаете, че като ЕТ (Едноличен търговец) можете да изберете да се облагате с патентен данък или данък върху печалбата.

Фирмите с правна структура Е/ООД пък имат ограничена отговорност на лицето със фирмения имот. Те плащат годишен кооперативен данък и данък върху дивидентите. Регистрацията на Е/ООД изисква минимум 2 лева капитал и плащането на всички необходими държавни такси.

Дружествата с ограничена отговорност ЕООД и ООД нямат право на облагане с патентен данък, който се определя на местно ниво. Затова е препоръчително да се консултирате със счетоводна къща, която да избере най-подходящата опция за вас и да ви запознае с предимствата и недостатъците. Запомнете, че можете да разчитате на нашите професионални услуги на конкурентни цени.

Зaщo e нyжнo cчeтoвoдcтвo нa фpизьopcĸи caлoн?

До момента стана ясно, какви възможности предоставя практикуването на  услугите за разкрасяване и как да усъвършенствате вашия бизнес. Първата стъпка обаче е да изберете правната форма, която ще ви помогне да развиете подобен бизнес, и след това да се съобразите със законодателството в България и да се справите добре със счетоводните и данъчните изисквания.

За да бъде още по-ясно, една счетоводна къща може да ви помогне при счетоводството на фpизьopски салон, за да се развивате в професията и да извличате печалба. Ето какви счетоводни услуги могат да ви предложат, когато потърсите професионална помощ:

  • Подготовка на платежни нареждания за осигурителни вноски;
  • Подаване на всички задължителни декларации;
  • Изготвяне на финансови отчети;
  • Съдействие при регистрацията по ДДС (ако е необходимо);
  • Подаване на годишна данъчна декларация;
  • Подаване на годишен финансов отчет;
  • Консултации и съвети.
 

Това са счетоводните услуги за фpизьopски салони. Ще имате нужда от подобна помощ, тъй като трябва да се справяте с различни документи и да предоставяте отчетност пред държавните органи. И след като разберете всичко това, можете да напреднете. Не забравяйте, че ние сме на ваше разположение, за да ви помогнем с важните неща.

До момента стана ясно, какви възможности предоставя практикуването на услугите за разкрасяване и как да усъвършенствате вашия бизнес.
Не, не бихме казали, че счетоводството на фpизьop е скъпо, тъй като точната цена зависи от юридическата форма, с която ще упражнявате професията си.

В заключение

От всичко, което беше обсъдено, става ясно, че за да напреднете в професията на фpизьop и да работите във фpизьopски салон, счетоводството е необходимо, както и важно за легалната ви дейност. Няма основание за тревога, защото опитните счетоводители ще ви насочат и подкрепят в пътя ви към успех. Надяваме се, че тази статия е била полезна за читателите на нашия блог, и ви пожелаваме успех във всичко, което правите.

Обща информация

Дали счетоводството на фpизьop може да се нарече скъпо?

Не, не бихме казали, че счетоводството на фpизьop е скъпо, тъй като точната цена зависи от юридическата форма, с която ще упражнявате професията си.

Да се подписва ли договор със счетоводител?

Да, подписването на договор със счетоводител е задължително, тъй като професионалистът следва да представлява вашите финансови интереси пред държавните органи след като се заеме с вашия финансов дел.

Мога ли да извършвам самостоятелно счетоводството на фpизьopски салон?

Можете, но трябва да разполагате със значителни познания във въпросните закони и да отделяте много от свободното си време. В този контекст, е по-добре да работите със специалисти.

Свържете се с нас
за БЕЗПЛАТНА консултация!

Call Now Button